Dr. Hauschka
Laviesage
Home
Tips
Contact
Dr. Hauschka
Dr. Hauschka Cosmetica kwam in 1967 als genezende cosmetica op de markt en was onderdeel van het laboratorium voor antroposofische geneesmiddelen van WALA-Heilmittel . Tegenwoordig draagt de verzorgingslijn de naam van de oprichter van WALA : Dr. Rudolf Hauschka. Voor deze natuurzuivere producten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van ingrediënten die afkomstig zijn uit de biologisch dynamische landbouw of van fairtradeprojecten. Dr. Hauschka Cosmetica is pure cosmetica. Er zijn geen conserveringsmiddelen en synthetische kleur- en geurstoffen toegevoegd en er wordt niet getest op dieren. De filosofie van Dr. Hauschka Respect voor de wijsheid van de huid Het bijzondere van Dr. Hauschka Cosmetica is dat deze het zelfherstellend vermogen van de huid ondersteunt. De huid is een zelfregulerend systeem dat voortdurend tracht de juiste hoeveelheden talg of vet te produceren om zichzelf goed in balans te houden. Anders gezegd: de huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. De huidverzorgingsproducten van Dr. Hauschka nemen deze taak niet over maar geven een impuls om het zelfherstellend vermogen van de huid te stimuleren en te ondersteunen. Vetvrije nachtverzorging: vertrouw op de kracht van de nacht Een ander opvallend kenmerk van de cosmetica van Dr. Hauschka is de vetvrije nachtverzorging. `s Nachts is de stofwisseling van de huid het meest actief. De huid herstelt zich van de vele invloeden waaraan zij overdag blootgesteld wordt. Afvalstoffen worden afgescheiden, talg wordt aangemaakt, cellen en weefsels worden vernieuwd. Bij het gebruik van een vette nachtcrème wordt de huid afgesloten. Hierdoor kan zij de afvalstoffen minder goed afscheiden. Dit verstoort het herstellende en opbouwende proces waaraan de huid `s nachts actief werkt. Dr. Hauschka Cosmetica wil de natuurlijke uitscheidingsprocessen ondersteunen, niet belasten.
Daarom is een vetvrije nachtverzorging ontwikkeld in de vorm van een Gezichtslotion, het Regeneratieserum en de Huidconditioners. Deze producten zorgen ervoor dat de huid `s nachts vrij kan ademen, afvalstoffen kan afvoeren en haar natuurlijk evenwicht kan herstellen en behouden. Het herstellen van de huid is bijvoorbeeld goed zien, als je je voordat je naar bed gaat hebt gesneden, er een pleister op plakt en de volgende ochtend bij het wakker worden ontdekt dat het wondje al weer goeddeels is geheeld.
Ritme: Basis van het leven Bij het tot stand komen van de Dr.Hauschka Cosmetica spelen de ritmische processen van de natuur een belangrijke rol. Tijdens een door Rudolf Hauschka ontwikkeld uniek ritmisch procedé worden plantenextracten afwisselend blootgesteld aan warmte en kou, beweging en rust, licht en donker. Op deze manier worden de planten verwerkt en behouden ze hun vitaliteit. Gecontroleerde natuurlijke cosmetica In Nederland bestaat geen wet die bepaalt welke ingrediënten natuurlijke cosmeticaproducten mogen bevatten. Dat maakt het lastig om te beoordelen of je echt met een natuurlijk product te maken hebt.
Door slechts 1 of 2 natuurlijke grondstoffen toe te voegen, wekken veel fabrikanten de indruk dat het hele product natuurlijk is. Criteria voor wat natuurlijke cosmetica is, lopen dus ver uiteen. NaTrue (Nature True) is een nieuw internationaal keurmerk voor natuurlijke cosmeticaproducten.
NaTrue kan, als onafhankelijk keurmerk, richtlijnen en duidelijkheid verschaffen op het gebied van natuurcosmetica en heeft als doel het vertrouwen van de consument in natuurlijke cosmetica te versterken. Dr. Hauschka Cosmetica is bezig om over te schakelen van het Natuurcosmeticakeurmerk BDIH naar het nieuwe NaTrue-keurmerk voor natuurlijke en biologische cosmetica. Informatie over het keurmerk, de criteria waar de grondstoffen aan moeten voldoen en de gecertificeerde producten, is te vinden op www.natrue.org. Susanne Visser is gediplomeerd Dr. Hauschka therapeut

 

Susanne Visser Schoonheidsspecialist en Hauschka therapeut Contact
Telnr.: 06 - 41 53 57 50
Susanne.Visser@gmail.com
in Hoeven